Wie zijn wij

Wij zullen ons eerst even voorstellen; wij zijn Wout en Esther Boekhout en wonen in Eerste Exloërmond in het prachtige Drenthe in een door Wout zelf verbouwde schitterende oude boerderij. Wij wonen samen met onze 9 honden, 1 kat, wat kippen en 2 konijnen, een hele beestenboel dus! Wout runt bij ons thuis ons Honden- en Kattenhotel Bacchus – www.vtsite.nl/bacchus – en zelf ben ik juridisch secretaresse op een advocatenkantoor.

Eén van onze grootste liefdes is de Sheltie, oftewel de Shetland Sheepdog. Wij zijn in 2005 begonnen met onze eerste Sheltie Dezhra en omdat één Sheltie geen Sheltie is, hebben wij eind 2009 een tweede Sheltie teefje erbij genomen. Elsa is een driekleur Sheltie, zij is de Sheltie waarmee ik mijn Sheltiekennel Silwick heb opgestart. Omdat het Sheltievirus heeft toegeslagen en ik al heel wat jaren graag een blue merle Sheltie wil, is  begin oktober 2011 Sanne onze roedel komen versterken. En op 4 februari 2014 is onze roedel uitgebreid met een door ons zelf gefokt teefje, dochter van Sanne, een bleu merle sheltie en zij luistert naar de naam Pebbles en op 3 oktober 2014 is onze roedel wederom uitgebreid met een door onszelf gefokt teefje, dochter van Elsa, een driekleur sheltie en zij heet Daantje! Dewi is een aangekocht teefje en zij is een sable uit een geweldige combinatie. Daarna kwam Lotte, zij is uit het laatste nest van Elsa en zij stal gelijk mijn hart.

Verder hebben wij ook nog drie Stabyhounen, Jelle en Guusje, beiden hebben dezelfde vader, Manus, Manus is 21 april 2016 overleden en heeft een prachtige leeftijd mogen behalen van 14½ jaar. Van het eerste nest van Guusje hebben wij een dochter aangehouden, haar naam is Sietske, ze is een grote dondersteen maar oh zo grappig. Dit zijn echt kanjers van honden met een gouden karakter. Ondanks het verschil in grootte zijn de Sheltie en de Stabyhoun rassen die heel goed bij elkaar kunnen vertoeven. Uiteraard leven alle honden en katten bij ons in de boerderij zelf. De puppen zullen ook in de huiskamer groot gebracht gaan worden en uiteraard zullen we ook voor een goede socialisatie zorg dragen.

Showen is onze hobby, maar gezondheid gaat voor schoonheid daarom zijn onze keuzes van honden heel zorgvuldig geweest.Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Sheltie Vereniging als ook bij de Nederlandse Vereniging voor Staby- en Wetterhounen. Wij behouden altijd het recht voor om eerste keuze uit het nest te hebben.

Op 31 maart 2013 hebben wij ons eerste nestje mogen verwelkomen Elsa x Howard (zie A-Nest)

Op 4 februari 2014 hebben wij ons tweede nestje mogen verwelkomen Sanne x Bink (zie B-nest).

Op 3 oktober 2014 hebben wij ons derde nestje mogen verwelkomen Elsa x Bink (zie C-nest).

Op 8 oktober 2016 hebben wij ons vierde nestje mogen verwelkomen Elsa x Veron (zie D-nest).

Op 12 maart 2018 hebben wij ons vijfde nestje mogen verwelkomen Sanne x Winni (zie E-nest).

Op 18 maart 2018 hebben wij ons zesde nestje mogen verwelkomen Daantje x Luke (zie F-nest).

Op 29 oktober 2019 hebben wij ons zevende nestje mogen verwelkomen Dewi x Winni (zie G-nest)

Op 7 mei 2019 hebben wij ons achtste nestje mogen verwelkomen Daantje x Sanor (zie H-nest)

Op 11 december 2019 hebben wij ons negende nestje mogen verwelkomen Pebbles x Sanor (zie I-nest)

Wij vinden het heel leuk als u na uw bezoek op onze website een berichtje achter laat in het gastenboek.