In Memoriam

Dezhra

Quashee All That Glitters
Geboren: 5 augustus 2005 – Overleden: 17 april 2015

Mijn allessie, mijn soulmate, wij tweeën waren één. Helaas moesten wij op 9-jarige leeftijd afscheid van haar nemen. Ze was haar hele leventje al ziek, ze had chronische pancreatitis en uiteindelijk gaven haar nieren het op waardoor we haar moesten laten gaan. Zij zal voor altijd in mijn hart blijven.

Manus fan è âlde leane

Manus

Geboren: 12 oktober 2001 – Overleden: 21 april 2016

Manus is op 2½ jarige leeftijd bij ons komen wonen als herplaatser. Zijn fokker is Marianne van Dam en hij was werkelijk ons lot uit de loterij. Manus was uit de combinatie Dibbrich fan è âlde leane  x Otte Ludo Bart fan`t Heidehiem. Manus was een hele fijne en lieve hond die wij – toen hij bij ons kwam wonen – voor geen goud meer wilden missen. Manus is in een razendtempo Nederlands Kampioen geworden, hier had hij maar 5 shows voor nodig! Manus had HD-A. Hij heeft een prachtige leeftijd behaald en heeft ons allemaal verbaast doen staan dat wij zolang van hem mochten genieten.

Jelle
Geboren: 23 april 2008 – Overleden: 21 augustus 2019

Jelle is een zoon van onze Manus. Zijn fokker is H. de Vries en Jelle komt uit de combinatie Noiska v. ’t Hooge Holt x Manus fan è âlde leane. Jelle heeft 5 broertjes en dus was het voor ons best moeilijk kiezen welke van de 5 wij zouden kiezen. Allereerst hebben wij naar zijn karakter gekeken en daarna naar zijn bouw. Blijkbaar is het geen verkeerde keuze geweest want Jelle heeft zijn vader verslagen door heel snel Nederlands Kampioen te worden en dat niet alleen, hij is ook nog Clubmatch Winnaar 2011 geworden en in 2015 is hij opnieuw Clubmatch Winnaar geworden. Dit is best uniek te noemen want het komt zelden voor dat dezelfde hond twee keer de Clubmatch wint. Jelle is al ingezet als dekreu en heeft 2 nesten mogen verwekken
Jelle heeft HD-A.

Sietske
Geboren: 24 september 2016 – overleden: 1 oktober 2019

Sietske is geboren uit het eerste nest van ons Guusje. Ik heb heel lang getwijfeld welk teefje ik wilde houden en of ik wel een teefje wilde aanhouden, maar uiteindelijk heeft mijn hart het gewonnen van mijn verstand. Sietske heeft dezelfde blik die wij ook altijd in haar Opa Manus zagen. Sietske heeft ook deze naam gekregen omdat de zus van Manus Sietske heette en dat was het eerste stabijteefje waar ik verliefd op werd. De vader van Sietske is Pytter, een prachtige reu met een schitterend hoofd, hij heeft al menig gezond nestje mogen verwekken. Guusje was zijn laatste liefde, nu mag hij met pensioen. 
Sietske is twee weekjes ouder als Lotte en ook al heb ik telkens gedacht, dat is toch niets twee pups aanhouden en ook nog eens van een verschillend ras, kom ik er toch op terug want ze hebben enorm veel plezier van elkaar en zijn tot nu toe elkaars dikste vriendinnetjes. Helaas mocht Sietske maar 3 jaar worden, zij had de verschrikkelijk hartkwaal DCM.