Onze Honden

Dawnville High Five To My Friends

Elsa
Geboren: 7 oktober 2009
Elsa komt uit een geweldige combinatie Ned. & Int. Kampioen Dawnville All That And More x Mohnessee Mr Palmer. Al vanaf dat Tinsel (Dawnville All That And More) een pup was werd ik verliefd op haar. Tinsel is van Marcella Koenen en zij is de fokster van deze prachtige innemende dame. Met Marcella had ik afgesproken dat ik graag van het tweede nest van Tinsel een pupje wilde, het liefst een blue merle teefje, maar dat was niet het geval. Toch wilde ik graag een pup van Tinsel dus of het nu een blue merle was of een driekleur, mij maakte het niets uit want ik moest en zou een pup van Tinsel en Elsa is werkelijk een kopie van haar moeder, zowel qua uiterlijk alsook qua karakter. Elsa leek als pup sprekend op haar zusje Megan (Dawnville Honey I’m Home) en ik mocht tussen deze twee meiden kiezen. Al vanaf het begin viel ik op teefje 2, dus is zij het ook geworden. Ik ben Marcella dan ook echt super dankbaar voor deze beauty. Elsa is een heel zelfstandig hondje en vindt werkelijk iedereen leuk, of het nu een hond of een mens is, deze wordt altijd heel uitbundig begroet. Elsa heeft op 31 maart 2013 haar eerste en enige pup gekregen. Dit is een prachtig reutje geworden (zie A-nest). Op 3 oktober 2014 heeft Elsa een tweede nest gekregen, dit bestond uit 4 pups, 3 teefjes en 1 reutje. Zelf heb ik er één teefje van aangehouden en dat is Daantje geworden. 
Elsa heeft HD-A. Genetisch CEA/CH vrij (via ouders)

Promise Me From Marmorea’s Shelter

Sanne
Geboren: 8 augustus 2011
Sanne is mijn lang gekoesterde droom, eindelijk een blue merle Sheltie teefje. Ik ben Thea en Addie de Jong dan ook heel dankbaar voor dit prachtige meisje. Sanne haar moeder is Abby – Ned. Kampioen Diva In Blue From Marmorea’s Shelter en haar vader is Qubie – Lizmark At Last. Op 7 oktober 2011 heb ik haar opgehaald. Haar grootste vriendin is Guusje de Stabyhoun en de rest van de roedel is ze ook enorm gek op en zij op haar. Het is een heerlijk onbevangen vrolijk teefje die heel graag tegen elke hond of kat aan gaat liggen, zij houdt enorm van knuffelen. Sanne heeft op 4 februari haar eerste nestje mogen krijgen, een driekleur reutje en een blue merle teefje (zie pups B-nest).
Sanne heeft HD-A. Genetisch CEA/CH vrij (via ouders). MDR1 +/+ 

Silwick Be A Promise Or Just Kidding

Pebbles
Geboren: 4 februari 2014
Pebbles is een kind van Sanne (Promise Me From Marmorea’s Shelter) en Bink (Dawnville Lets Go Kidding Them). Zij is het eerste teefje dat ik zelf heb gefokt en aangehouden. Ze is echt een kopie van haar moeder en haar dolle streken heeft ze van haar vader. Een heerlijk vrij en leergierig hondje. We zullen zien wat de toekomst met haar zal gaan brengen, voor nu is het een heerlijke jonge meid die heel veel lol in het leven heeft en iedereen (mens en dier) om haar pootje weet te winden, dat is zeker ook één van de goede eigenschappen die ze van haar vader Bink heeft meegekregen.

Silwick Can’t Kidding My Friends

Daantje
Geboren: 3 oktober 2014
Daantje is een kind uit het C-nest en het tweede nestje van Elsa (Dawnville High Five To My Friends) en Bink (Dawnville Let’s Go Kidding Them). Zij lijkt, qua uiterlijk, niet op haar vader en ook niet op haar moeder, maar ze heeft nu meer het uiterlijk van haar Opa Howard (Dawnville You’ve Gotta Be Kidding). Ze heeft wel het rustige karakter van haar moeder Elsa. Wat Pebbles geërfd heeft qua karakter van haar vader Bink is dit bij Daantje dus absoluut niet het geval. Ze lijkt ook niet op haar 2 zusjes en broertje. Ze is nu mijn grootste sheltie en meet 37 cm. Dat ze op haar opa lijkt vind ik absoluut geen straf, zeker niet als ze ook zijn showkwaliteiten gaat krijgen.

Dawnville Run For The Daizies

Dewi
Geboren: 14 september 2015
Heerlijk, weer een sable meisje in huis. Zij heeft de roepnaam Dewi gekregen en is nu 3 jaar oud. Dewi is niet zelf gefokt, maar gefokt door een goede vriendin Marcella Koenen van sheltiekennel Dawnville, ik ben haar ook zeer dankbaar voor dit mooie en vooral ook lieve meisje. Zij is het derde puppenkind hier in huis van Bink, wel grappig dat ik drie verschillende kleuren shelties van hem hier heb rondlopen, maar allemaal met een ander karakter. Dewi komt uit de combinatie Scotsdream Hevenly Daize (Daizie) Australisch, Nederlands, Duits VDH & Duits Club Kampioen x Dawnville Let’s Go Kidding Them (Bink) Duits Jeugdkampioen, Sloveens Clubwinner, Sloveens Winner. Het is een ontzettend stabiele puber die het leven hier in huis met nog 6 vriendjes en vriendinnetjes helemaal geweldig vindt. Vooral Pebbles en Daantje zijn haar grote speelvriendinnetjes. Ik ben ook benieuwd hoe deze toverbal zal gaan uitgroeien.

Silwick Don’t Ya Tell Mummy

Lotte
Geboren: 8 oktober 2016
Lotte is uit het laatste nest (D-nest) van Elsa (Dawnville High Five To My Friends). Elsa zal hierna geen pups meer krijgen, ze heeft nu 3 nestjes gehad en dat vind ik meer dan zat.
Ik wilde heel graag nog een puppenkind van Elsa omdat ze een geweldig karakter heeft en ze geeft dat ook heel goed door en dat merk ik nu ook weer terug in Lotte. Een hele vrije pup en voor de duvel niet bang. Nu heb je er altijd twee voor nodig om een gezonde en fijne pup te krijgen dus papa Veron (Kamp. Little Ytsud of Queensland) heeft hier natuurlijk ook voor gezorgd. Veron heeft voor mij echt de wauw-factor en de eigenaresse van Veron is Rianne Schoeber van Sheltiekennel De Casa Wolveson. Ik ben heel benieuwd hoe mijn tweede sable meisje uit zal gaan groeien.

Silwick Femme Fatale

Coosje

Geboren: 18 maart 2018

Coosje komt uit de combinatie Daantje (Silwick Can’t Kidding My Friends) x Luke (Lavika London Look). De eigenaresse van Luke is Beate Alexander in Duitsland. Qua karakter lijkt ze op haar vader want haar moeder Daantje is een bedeesd typetje en dat is Coosje alleszins, het is meer een ongeleid projectiel die werkelijk alles en iedereen leuk vindt. Ze vindt ook altijd wel iemand om mee te dollen, vooral Dewi en Lotte zijn haar favoriet. Stabij Sietske vindt ook zij wat te ruig, maar ze daagt haar wel uit. We zullen zien hoe deze pup gaat uitgroeien. Coosje heeft HD A heupen.

Silwick Guess Who

Jérôme

Geboren: 29 oktober 2018

Altijd heb ik gezegd, geen reu meer na Jelle, maar ja het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Jérôme is dus hier blijven wonen. Jérôme is een pup van Dawnville Run For The Daizies (Dewi) en Maybe The Winner Des Diablotins de Nooch (Winni). Jérôme is 34,2 cm en heeft HD-A heupen. Binnenkort zal zijn MDR1 getest gaan worden. Genetisch CEA/CH vrij via ouder/grootouders.


Silwick Headline News

Yuri

Geboren: 7 mei 2019

Yuri is een kind van Silwick Can’t Kidding My Friends (Daantje) en Galileo z Dablovy studanky  (Sanor). Als je toch al reuen hebt, kan er nog wel eentje bij was ons motto. Yuri is een heel ander type dan Jérôme, waar Jérôme heel zachtaardig is, is Yuri een heerlijke druktemaker. Samen kunnen ze het geweldig vinden en met Coosje erbij zijn ze echt een drie eenheid. We zullen afwachten hoe dit ventje gaat uitgroeien. Hij is nu 2 jaar en 37 cm.

Silwick Jetset Design

Thomas

Geboren: 10 april 2020

Thomas is een zoon van Silwick Don’t Ya Tell Mummy (Lotte) en Ch. Fancy Design The Sprightly Twinkle (Mats). Hij is echt de grootste knuffelkont in onze roedel en enorm op mij gericht (Esther). Thomas heb ik gelijk aangehouden met zijn zusje Emelie, ik kon niet kiezen dus ach…. waar al zoveel leven kunnen er nog wel twee bij. Ze zijn nu ruim twee jaar en ik hoop dat ik in de toekomst Thomas als dekreu kan gebruiken. Thomas heeft HD A heupen.

Silwick Join The Club

Geboren: 10 april 2020

Emelie

Emelie is dus ook een kind van Silwick Don’t Ya Tell Mummy (Lotte) en Ch. Fancy Design The Sprightly Twinkle (Mats). Emelie is een enorme druktemaker en is idolaat van Wout. Dollen met haar broer Thomas is dagelijkse kost. Ze heeft een mooie maat en ik hoop dat ze het straks op show ook goed gaat doen. Voor het moederschap is ze nog veels te jong want ze is net ruim twee jaar.

Show Elveras Typhoon

Geboren: 24 januari 2021

Kan een afbeelding zijn van hond

Dit is onze herplaatser, zijn roepnaam is Valik. Herplaatsters zijn ons niet ongewoon want Manus en Guusje waren ook herplaatsers. Valik is een vlinderhondje en een ontzettende ondeugende wervelwind die iedereen hier om zijn pootjes windt. Niemand had dit ooit verwacht van ons dat wij er een vlinderhondje bij zouden nemen, maar het is een geweldig energiek ras en dol op knuffelen. Hij is absoluut geen vreemde eend in de bijt tussen de shelties en hij vindt iedereen leuk en iedereen vindt hem leuk.